Влада міста Монтебеллуна пояснює, що не потрібно ганятися за кожною комахою, але треба не допустити поширення комарів у майбутньому, пише «Puls Biznesu». 

На початку літа, міська влада в регіоні Венето вирішила боротися не лише із тигровими комарами, які заполонили регіон, але також з тими місцевими жителями, дії яких сприяють поширенню комах, що переносять небезпечні для людини віруси.

Монтебеллуна щороку бореться з нашестям комарів і, ймовірно, саме цим пояснюється введення штрафів, про які не без подиву пишуть італійські ЗМІ.

Влада міста видала спеціальне розпорядження, за яким усім компаніям, жителям та магазинам забороняється залишати на відкритому просторі ємності, у яких може збиратися дощова вода. Це стосується і приватних балконів, веранд, садів тощо. Це означає, що мешканця міста можуть оштрафувати за залишену на балконі підставку для вазонів чи пусту пластикову пляшку. Власникам приватних будинків які навмисно збирають дощову воду в бочках, загрожує найвищий штраф – 500 євро.

Крім того, потрібно щотижня мити та висушувати корита, з яких п’ють домашні тварини. Жителям, які мають невеликі садові фонтани або ставочки, наполегливо рекомендуються завести в них риб, які харчуються личинками комарів.

Тигрових комарів родом із південно-східної Азії вперше виявили в Італії у 1990-х роках. Відтоді, через зміни клімату, тропічна комаха поширюється все далі на північ і захід Європи. Від звичайного комара така комаха відрізняється високою рухливістю та агресивністю, а також забарвленням – її тіло має чорно-білий смугастий або плямистий окрас.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ