Подія відбулася за участю куратора резиденції, художника Євгена Самборського.

«Арт-резиденція» є однією з ініціатив середовища «Тепле місто», що має впроваджувати сучасні тенденції актуального світового мистецтва, створювати можливості для широкого діалогу між художниками. Ідея проекту передбачає впровадження поширеної світової практики  мистецької  стипендії, яка створює для художника передумови для творчості, а відтак – відкритого творчого діалогу», – зазначають організатори.

«Арт-резиденція» в Івано-Франківську передбачає запрошення до міста західного митця, який протягом часу свого перебування – одного-двох місяців – створюватиме в публічному просторі міста арт-об’єкт – скульптуру, архітектурний елемент, настінний живопис. У такий спосіб формат запропонованої «Арт-резиденції» передбачає «вихід» поза межі галереї, роботу художника у відкритому просторі, що збільшує можливості діалогу майстра та глядача. Для цього  вивчають практику розвитку подібних тенденцій у західному світі, щоб уникнути руйнування пейзажу, натомість гармонійно доповнити його.

«Проект «Арт-резиденція» в Івано-Франківську – це спроба показати інший бік мистецтва, який говорить сучасною мовою, розповідає актуальні історії та намагається дати відповіді на вчасні питання сьогодення», – підсумовують організатори.

Активний етап проекту заплановано на весну 2015 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ