Програму реалізують коштом міського бюджету. Проектами займається КП «Івано-Франківськміськсвітло». До програми запропонували внести найбільш занедбані території навчальних закладів. Такі, де взагалі не було освітлення або ж воно катастрофічно застаріло. Крім того, список доповнювали за дорученням міського голови Руслана Марцінківа, на звернення депутатів міськради чи дирекції закладу освіти. Таким чином, цьогоріч планують встановити освітлення ще у 12 дворах.

«У 2017 значно збільшили фінансування програми та кількість об’єктів. Зараз активно провадимо роботи. Приміром, минулого року облаштували спортивний майданчик на території школи №11. Під час зустрічі до мене звернулась директорка школи та попросила встановити додатково й освітлення у дворі, щоб діти могли займатись спортом у вечірній час. У результаті тепер територія цієї школи має сучасне освітлення. Ми постійно ведемо діалог з дирекцією освітніх закладів та реагуємо на їхні прохання», - зазначив Руслан Марцінків.

Нещодавно встановили освітлення на території садка «Кристалик», розпочали проект школи №13 та №10. На цьому не зупиняються і попри заплановане на поточний рік продовжать програму і в 2018. На всіх об’єктах використовують сучасні енергоощадні світильники. А для більшої економії освітлення працюватиме у вечірньому та нічному режимі, як практикується в місті. Фахівці «Івано-Франківськміськсвітла» запевняють, що такої потужності вистачатиме, аби достатньо освітити територію в будь-який час доби.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ