Ідея такої дороги спирається на принцип електромагнітної індукції. Такий же використовується і при бездротовій зарядці смартфонів, повідомляє nv.ua.

Прокладка здійснюється за допомогою спеціальної машини, яка робить траншею глибиною до 8 сантиметрів, в яку укладаються індукційні котушки. Після цього ділянку покривається асфальтом. Котушки, укладені під поверхнею дороги, забезпечують ефективну роботу системи бездротової передачі енергії на висоту до 25 сантиметрів, тобто до батарей більшості електрокарів.

«Для прокладки зарядних елементів потрібні тільки мідь і гума, а сама прокладка може проводитися швидко навіть на вже існуючих дорогах. В майбутньому ми хотіли б перевести весь електричний транспорт в Ізраїлі на технологію індуктивної зарядки в русі», - розповідає генеральний директор Electroad Орен Езер. За його словами випромінювання від такої дороги зведено до мінімуму і не впливає на водіїв і пасажирів

Додамо, що стартап вже відкрив 20 метрів модернізованої електричної дороги біля своєї лабораторії. Надалі компанія планує сконцентруватися на будівництві таких смуг для громадського транспорту як в Ізраїлі, так і в Європі.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ