На Львівщині кількість нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби зменшується, але в кінці зими медики прогнозують нову хвилю захворюваності.

Про це під час брифінгу повідомив Орест Чемерис, директор департаменту охорони здоров’я.

 “Хоч кількість нових  підтверджених випадків коронавірусної хвороби зменшується, це не означає, що недуга відступає, лише проходить чергова хвиля. За інформацією ВООЗ, уже до кінця зими ми очікуємо новий спалах захворювання”, – зазначив Чемерис.

За словами очільника, станом на сьогодні  1444 пацієнти перебувають на стаціонарному лікуванні, 150 з них є в реанімаційних відділеннях, 50 –  на апаратах ШВЛ.

Орест Чемерис нагадав, що карантин продовжено до квітня наступного року і потрібно дотримуватись передбачених обмежень та протиепідемічних заходів, а також наголосив на важливості вакцинації

“Зазначу, що охочих вакцинуватись стає все менше, але, як медик, раджу усім, хто ще не вакцинований – зробити щеплення. Зважаючи, що попереду нас чекають свята і будемо багато контактувати”, – каже лікар.

Мар‘яна Іськів, лікарка-педіатр, керівниця регіонального осередку ГО «Коаліція за вакцинацію» зазначила, що на Львівщині  станом на 17 грудня вакцинувалась 5181 дитина. Зі слів лікарки, діти переносять щеплення легко, майже безсимптомно. 

Загалом за час пандемії в області від коронавірусної інфекції  проліковано більше тисячі маленьких пацієнтів.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ