Про це повідомляє Голос Америки.

«Аміна – одна з багатьох жертв російського вторгнення до України і таємних спроб зупинити борців за свободу. Цей перелік включає Миколу Андрущенка, Миколу Волкова, Дениса Вороненкова та багатьох інших, хто віддав своє життя в боротьбі за свободу», – наголосила Каптур.

Вбивство Аміни «показало світові, що ворог демократії не перед чим не зупиниться, щоб примусити мовчати тих, хто захищає волю та справедливість», – йдеться в заяві.

Вона наголосила: «Путін є теперішнім диктатором в довгому ряду таких же і, на жаль, ця темна історія від Сталіна до Путіна продовжується і сьогодні».

«Людям доброї волі важко уявити глибину аморальності до якої ладні опуститись російські зловмисні диктатори задля задоволення вузьких, дріб’язкових інтересів невеликої групи за рахунок більшості.

Професор Тімоті Снайдер в своїй чудовій книзі «Криваві землі» говорить про людську трагедію багатьох поколінь, яку принесли російські диктатори, зазначаючи, що 14 мільйонів цивільних – жінок, дітей, сімей загинуло від російських рук в Центральній та Східній Європі.

Промовисто, що сам Путін писав, що його дід був кухарем, якому довіряв сам Сталін. Він працював з монстром тиранії. Це той кокон, який породив російського Путіна», – йдеться в заяві Каптур.

«І тепер додайте до цих мільйонів смертей – більше 10 000 загиблих українських військовослужбовців, убитих Росією. Тисячі поранених і більше двох мільйонів переміщених осіб всередині України – країни, яка просто прагне бути вільною.

Як співголова двопартійної групи підтримки України в Палаті представників Конгресу США, хочу запевнити, що наші члени – віддані тому, щоб Росія відповіла за тиранію і зловмисні дії в Україні і навіть тут в Сполучених Штатах», – заявила Каптур.

«30 жовтня під час боягузливого нападу, бойовики стріляли в Аміну ті її чоловіка з-позаду кущів, коли вони проїжджали повз. Аміна отримала смертельне поранення в голову», – йдеться в заяві.

ІА "Вголос": НОВИНИ