[media=163707,163708,163709,163710] 

Як повідомляє УНН, салон «Модна лялька» проходить в рамках міжнародної виставки бісероплетіння і креативного рукоділля «Золоті руки Майстрів».

Організатори та учасники салону представили глядачам авторські, будуарні, колекційні ляльки, ведмедики Тедді та дизайнерські іграшки. В рамках заходу глядачі та поціновувачі стали учасниками першого в Україні конкурсу краси та обирали серед авторських ляльок «Міс ляльку-2016».

«Надихнула на створення ляльки мій педагог. Початково я задумала собі зовсім іншу ляльку, я думала створити Снігову королеву або Снігуроньку до новорічних свят, але мій педагог сказала що потрібно танцювати, і ми затанцювали. Тому і була створена лялька «Танець – подих любові», яка і перемогла на конкурсі», – розповіла майстриня Світлана, переможниця конкурсу «Міс лялька-2016».

Також в рамках виставки відбулась презентація книжки Оксани Скляренко «Ляльки. Колекція Оксани Скляренко». Видання, яке включає близько 180 артефактів народних українських ляльок, яких авторка збирала протягом десяти років.

«Це не просто виставка, це свято. Людина вкладає у створення ляльки свою душу, все найкраще. Це дуже гарно, і приносить велике естетичне задоволення та насолоду», – розповіла учасниця виставки Ольга.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ