На 53-ому Міжнародному авіакосмічному салоні Paris Air Show у Ле Бурже українські конструктори з КБ «Південне» та ДП ВО «Південний машинобудівний завод» представили макети діючої та перспективних ракет-носіїв, макет космічного апарата та кріогенний паливний бак.

Про це повідомляє у Facebook прес-служба конструкторського бюро «Південне».

«На нашій, спільній з ДП ВО «Південний машинобудівний завод», експозиції представлено макети діючої ракети-носія »Антарес«, перспективних РН – »Циклон-4М«, »Циклон-1М« та »Маяк-SH-5«, макет космічного апарата »YuzhSat-1« та кріогенний паливний бак, який виготовлено на новітніх сучасних виробничих потужностях КБ »Південне«, - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що експозиція українських виробників розміщена на стенді F249 у павільйоні 5. Делегацію очолює генеральний директор ДП »КБ «Південне» Олександр Дегтярев. У програмі роботи української делегації заплановано проведення низки зустрічей і переговорів з налагодження та розвитку співробітництва у сфері освоєння мирного космосу. Особливу увагу буде приділено питанням імпортозаміщення.

У прес-службі КБ нагадали, що Paris Air Show – одна з найбільших і найпрестижніших виставок у світі. Вона відбувається один раз на два роки, і саме тут презентуються новинки та перспективні розробки провідних підприємств у сфері літако- і двигунобудування, космічної й оборонної техніки, новітніх матеріалів і технологій.

За даними організаторів заходу, цьогоріч у авіасалоні беруть участь 2462 компанії з 50 країн світу. Окрім ДП «КБ »Південне« та ДП ВО »ПМЗ«, Україну також представляють ДП »Антонов«, АТ »Мотор Січ«, ДП »Івченко-Прогрес« та ДК »Укроборонпром".

 

ІА "Вголос": НОВИНИ