Шість дайверів-рятувальників загинули під час пошуку 17-річного хлопця, який впав у став закинутої шахти в штаті Селангор в Малайзії.

У закинутій шахті хлопець разом з друзями ловив рибу, пише ВВС Україна.

Чиновники повідомили, що дайвери потрапили у коловерть, у якій втратили частину необхідного для безпечного занурення спорядження.

За словами представника поліції Абдула Азіза Алі, дайвери виконали всі вимоги безпеки під час пошукової операції, мали необхідне для занурення обладнання та були прив'язані до одного канату.

Пан Азіз повідомив малайзійському інформагентству Bernama, що сильна течія почала «крутити» дайверів і вони втратили обладнання.

Чоловіки були у воді близько 30 хвилин, а їхні колеги намагалися врятувати їх.

Усі шість втратили свідомість на той момент, коли їх вдалося витягти з води. Реанімаційні заходи не досягли успіху.

«Вперше загинуло шість співробітників, – сказав директор рятувальної служби Мохаммад Хамдан Вахід агентству Bernama. – Це дуже сумний день для нас».

За словами пана Вахіда, дамба, яка захищала місцевість, не впоралася з напором води, яка хлинула до ставу внаслідок потужної зливи. Вона і створила сильну течію.

Нагадаємо, наприкінці червня дванадцять футболістів-підлітків юнацької футбольної команди «Академія диких кабанів» і її тренер загубилися в печері Кхао Луанг в провінції Чіанграй на півночі Таїланду. Хлопці пішли на прогулянку серед скель, але їх подорож перервала злива. Саме негода і вода, що залила печеру, завадили їм вчасно вийти на світло.

2 липня рятувальники знайшли підлітків і їхнього тренера, які загубились у печері Кхао Луанг на півночі Таїладу. Їхні пошуки тривали дев'ять днів – дітей розшукували тайські дайвери і міжнародні фахівці. А біля входу в печеру чекали і молилися батьки.

10 липня рятувальна операція успішно закінчилася. Всіх хлопців та їхнього тренера направили до лікарні.

ІА "Вголос": НОВИНИ