Про це повідомляє «Укрінформ»..

5 жовтня у Мосміськсуді розпочався судовий процес у справі колишнього директора полтавського військового заводу «Вимпел» 73-річного Юрія Солошенка. Його звинувачують за статтею «шпигунство» (275 КК РФ)... Справа українського «шпигуна-пенсіонера» цілком таємна. Всі учасники цієї історії повинні зберігати держтаємницю: обвинувачений, адвокати, прокурори, слідчі, родичі.

Міністерство закордонних справ України висловлює категоричний протест у зв’язку з початком 5 жовтня ц.р. Московським міським судом т.зв. «розгляду по суті кримінальної справи», сфабрикованої проти громадянина України Юрія Солошенка. Про це йдеться на сайті МЗС.

73-річний українець вже понад 14 місяців незаконно утримується під вартою в Російській Федерації за політично вмотивованим та надуманим обвинуваченням у шпигунстві. При цьому російська влада не зважає ні на похилий вік, ні на стан здоров’я незаконно затриманого нею громадянина України та відкидає усі клопотання про зміну для Юрія Солошенка запобіжного заходу на непов’язаний з триманням під вартою.

Окреме обурення викликає факт недопуску до зали суду під час «розгляду справи» консульської посадової особи України. Це є ще одним свідченням упередженості та заангажованості російського суду.

Вимагаємо від російської сторони негайно звільнити Юрія Солошенка та інших громадян України, які стали заручниками агресивної політики РФ, та забезпечити їхнє повернення в Україну.

Як повідомлялося, українського консула до Солошенка пустили після того, як російський консул прийшов до ГРУшників Єрофеєва і Александроав в Києві. Виходячи з цього, автор робить припущення: «І це - вже надія на можливий обмін, на звільнення, на екстрадицію в Україну. Але тільки після вироку».

У 73-річного Юрія Солошенка хворе серце - ішемічна хвороба і тахікардія. Процес в закритому режимі йде швидко, без попереднього засідання. Веде його суддя Расновський, який спеціалізується на шпигунстві і держзраді.

ІА "Вголос": НОВИНИ