У Міністерстві охорони здоров'я України відбулася нарада про стан забруднення атмосферного повітря в Києві.

Про це повідомляє пресс-служба МОЗ.

Повідомляється, що на зустрічі були представлені фактичні дані моніторингу атмосферного повітря.

Зараз ситуація зі станом атмосферного повітря в Києві залишається у межах норми, збільшення конуцентрації забруднювальних речовин, згідно з якими проводиться моніторинг, зафіксовано не було.

Проте осінні погодні умови можуть сприяти накопиченню забруднювальних речовин та негативно впливати на стан здоров’я населення", - повідомили в прес-службі.

За результатами зустрічі МОЗ планує:

  • Ініціювати зміни в міській інфраструктурі, будівництво об’їздних доріг для зменшення автомобільних викидів в житловій зоні.
  • Оновити законодавство, що встановлює гранично-допустимі концентрації для шкідливих речовин в атмосферному повітрі.
  • Ініціювати проведення міжсекторальної зустрічі з Міністерством енергетики та захисту довкілля. Мета - актуалізація планів впровадження Порядку здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.08.2019 №827.
  • Визначити контроль якості атмосферного повітря пріоритетним питанням в рамках соціально-гігієнічного моніторингу, який буде фінансуватися з державної бюджетної програми «Громадське здоров’я та заходи боротьби з епідеміями».
У МОЗ, зазначають, що уряд буде вирішувати проблему забруднення повітря комплексно.

Повідомляється, що у співпраці з місцевою владою та контролюючими органами буде налагоджено систему контролю небезпечних викидів. Ця інформація буде доступною для кожного та проводитиметься із залученням всіх заінтересованих сторін.

Як писав «Вголос», за даними стаціонарних постів спостережень обсерваторії з 15 по 21 жовтня в повітрі Києва відзначено перевищення гранично допустимих концентрацій за середньодобовим вмістом.

ІА "Вголос": НОВИНИ