В Одесі 17-річний хлопець продав психотропні речовини 14-річній одеситці. У результаті вживання амфетаміну дівчина померла.

Про це повідомили у Нацполіції Одещини.

Поліцейські отримали від медиків повідомлення про те, що до лікарні була госпіталізована неповнолітня школярка, де вона померла попередньо від отруєння наркотичними препаратами.

Правоохоронці провели огляд оселі, в якій мешкала померла, і вилучили амфетамін. Також, переглянувши записи камер відеоспостереження, встановлених в тому районі, допитавши свідків, поліцейські встановили особу, у якої дитина придбала психотропи.

Було встановлено, що 17-річний містянин продав дівчинці два пакетики з таблеткою екстазі та амфетаміном. Частину придбаного вона вжила, а частину – зберігала вдома. Цієї ж ночі дитині стало зле, її госпіталізували до лікарні, де вона померла. Попередня причина смерті дівчинки – отруєння наркотичними препаратами.

Під час обшуку у квартирі хлопця поліцейські вилучили полімерний пакет з порошкоподібною речовиною, яка, відповідно до результатів експрес-тесту, містила амфетамін. 

Слідчі повідомили фігуранту про підозру у незаконному придбанні та зберіганні з метою збуту психотропної речовини й особливо небезпечної психотропної речовини, а також у збуті психотропної речовини та особливо небезпечної психотропної речовини.

Слідчі клопочуть про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Юнаку загрожує позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Поліцейські встановлюють коло осіб, причетних до наркозлочину.

ІА "Вголос": НОВИНИ