Про це повідомляє Укрінформ.

«Травневi дні в Одесі проходять спокійно та безпечно, одесити мають змогу вшанувати пам'ять загиблих, влада разом з поліцією продовжує тримати ситуацію під контролем», - зазначив голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов.

Варто зазначити, що близько півтисячі учасників поминальної акції поряд з Будинком профспілок взяли участь у молебні за душами загиблих, у небо випустили зграйку голубів і традиційні 48 чорних кульок, що символізують жертв трагедії 2 травня 2014 року.

Втім, поминальну атмосферу на площі та поряд з нею не раз зривали словесні сутички між представниками проросійських та проукраїнських сил Одеси. Одні голосно скандували «Не забудем, не простимо!», а інші називали їх «путінськими прислужниками».

У свою чергу, поліція діяла чітко, влаштовуючи кордон між сторонами і запобігаючи фізичним зіткненням. Швидко вгамували пристрасті й тоді, коли одна з учасниць акції несподівано накинулася на екс-голову одеського осередку «Правого сектору»  Сергія Стерненка, що стримив з натовпу проросійськи налаштованих осіб, і вибила у нього з рук телефон.

«В облуправлінні поліції станом на 16 годину не зафіксовано сутичок між учасниками поминальних акцій, окрім складення кількох адмінпротоколів. Повідомлення деяких ЗМІ про затримання правоохоронцями чотирьох осіб, що нібито мали так звані «георгіївські стрічки», не відповідають дійсності», - заявила  керівник відділу комунікацій Одеського главку поліції Олена Войтенко.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ