Як повідомляє відділ зв’язків із громадськістю ГУМВС України в Одеській області, за даним фактом були відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 365, ч. 3 ст. 187, ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 353 Кримінального кодексу України. Розслідування триває.

Відповідно до функціональних обов’язків молодший інспектор спеціальної роти груп затримання батальйону міліції охорони УДСО при ГУМВС України Одеській області відповідав за стан озброєння та майна групи затримання, виховання і навчання підлеглих, дотримання ними внутрішнього порядку.

Встановлено, що у травні цього року правоохоронець вступив у злочинну змову з двома своїми знайомими з метою вчинення розбійного нападу. Зловмисники розподілили між собою обов’язки та скоїли розбійний напад на мешканців смт. Затишшя Фрунзівського району.

Міліціонер, під приводом виконання своїх службових у форменому одязі, проник до будинку потерпілих. Усередині помешкання він разом із подільником, який теж представився працівником міліції, почав розпитувати жителів будинку про обставини бійки, яка начебто мала місце вночі.

Після цього зловмисники напали на потерпілих та зв’язали їх. Погрожуючи застосуванням насильства, небезпечного для життя, міліціонер приклав до горла жінки ніж почав вимагати гроші. Не дізнавшись про місцезнаходження цінностей, нападники залишили господарів будинку зв’язаними та самі стали шукати гроші.

Знайшовши у будинку гроші в сумі 23 тисячі гривень, газовий пістолет «WALTHERP», 71 набій до нього та ювелірні вироби на загальну суму три тисячі гривень чоловіки забрали їх та зникли на автомобілі, за кермом якого очікував їхній подільник.

Усі фігуранти заарештовані. Розслідування триває.

ІА "Вголос": НОВИНИ