В Одесі виявили мертвим відомого у місті учасника АТО й активіста Сергія «Барса».

Про це написав на своїй сторінці у Facebook глава Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк.

За його словами, тіло виявили у понеділок вранці біля воріт Селекційно-генетичного інституту на Овідіопольській дорозі. Згодом з’ясувалося, загиблий — відомий у місті учасник АТО й активіст Сергій «Барс»,

За словами Форостяка, з'ясувалося, що АТОвець Сергій «Барс» зберігав у себе вдома цілий арсенал небезпечних «іграшок». Серед них були ручні гранати різних типів, запали та боєприпаси до вогнепальної зброї.

«Позавчора ввечері, посварившись із мамою, котра хворіє, він вирушив до селекційного інституту, де приблизно о 23.00 прогримів вибух. Вибух не був потужним, сусіди й очевидці вирішили, що це була петарда, а вже вранці виявили тіло», — розповів він.

За попередніми даними, вибухнула РГД-5 у правій руці, кільце чоловік тримав у лівій.

«Виникає питання: як колишній АТОвець, котрий має розумітися на зброї, допустив вибух гранати в руках? Попередню відповідь на це запитання, можливо, дає той факт, що серед знайдених поліцейськими запалів виявлений один із »підрізаною« запобіжною чекою, при застосуванні такого запалу чека не працює, тому, ймовірно, в руках у загиблого опинилася саме така граната, що й призвело до трагедії», — написав Фоторостяк.

Натомість знайомі та друзі загиблого схиляються до версії про самогубство. На це вказує і його нещодавній пост.

ІА "Вголос": НОВИНИ