Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ.

«Спеціально для охорони громадського порядку в курортних зонах Одеси та Одеської області ми запустили групи туристичної поліції. Вони будуть працювати з 1 червня до закінчення туристичного сезону – 30 вересня», – цитує прес-служба заступника міністра внутрішніх справ Вадима Трояна.

Зазначається, що співробітники туристичної поліції надаватимуть консультації та допомогу відпочивальникам, реєструвати скарги громадян щодо пошкодження і зникнення майна, аналізувати оперативну ситуацію в місцях скупчення туристів.

Відповідно до повідомлення, цього року в Одеській області функціонуватимуть 15 станцій туристичної поліції.

З огляду на те, що курортні зони області відвідують також іноземні туристи, всі співробітники груп інформовані про законодавство стосовно іноземних громадян, міграційних процедур і візових обмежень.

За інформацією МВС, Одеську область щорічно відвідують понад 6 млн туристів і відпочивальників.

Начальник Головного управління Нацполіції Одеської області Дмитро Головін повідомив, що в 2017 році проект туристичної поліції працював на ділянці «Ланжерон – Аркадія» у пілотном режимі й продемонстрував свою ефективність.

Зокрема, групи туристичної поліції розкрили 38 кримінальних порушень, виявили трьох неповнолітніх, які самовільно залишили місце свого проживання, затримали іноземного громадянина, який перебував у розшуку.

Вадим Троян додав, що надалі планується масштабування підрозділу на територію всіх курортних зон країни.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ