29 січня 2019 року під час заміни освітлення в офісі  ГО «Всеукраїнська люстрація», наданому в тимчасове користування Тернопільській обласній організації ВО «Свобода», виявили незаконно встановлену камеру відеоспостереження.

Пристрій розміщувався у світильнику над основним робочим місцем, що дозволяло вільно знімати робочий процес, фіксувати документи та зображення на моніторі комп’ютера.

Свободівці наголошують: саме в час, коли розпочалась активна фаза виборчої кампанії, починаються різного роду інформаційні диверсії, як от даний випадок прямого шпигунства. Незважаючи на це, 28 січня ЦВК зареєстрував кандидатом на посаду Президента України свободівця Руслана Кошулинського. А 29 січня відбувається підготовка документів довірених осіб кандидата.

«Ми переконані, що правоохоронна система так і не зможе знайти причетних до незаконного стеження за політичною діяльністю «Свободи». Причиною є те, що замовником подібних спецоперацій зазвичай є сама влада, яка в теперішніх умовах, напередодні виборів, боїться відповідати за свої зловживання впродовж п’яти років. Саме в такий спосіб вона намагається боротися з кандидатами, які представляють народ, а не олігархічну систему. В такому разі це єдиний кандидат від націоналістичних сил Руслан Кошулинський», — наголосив голова Тернопільської обласної організації ВО «Свобода» Олег Сиротюк.

Триває пошук причетних до злочинної діяльності.

Відео — згодом.

ІА "Вголос": НОВИНИ