У Сімферополі тимчасово окупованого Росією Криму колишнього викладача Білогірського технікуму Андрія Білозерова затримали на 14 діб через публікацію у мережі «ВКонтакте» української пісні «Червона калина». На чоловіка склали протокол про використання нацистської символіки (стаття 20.3 КпАП).

Про те, як відбувалося затримання, сам Білозеров розповів виданню " Холод ". За його словами, це сталося рано-вранці 28 жовтня, коли силовики увірвалися до нього до гуртожитку і сильно побили.

«Мене обличчям у підлогу, практично без одягу, в одних трусах, вибачте, кладуть, надягають наручники і починають бити ногами по нирках, животі, грудях. Куди потрапили - туди і вдарили», - розповів він.

Крім того, так звані правоохоронці наступали чоловікові на голову, били в обличчя та пошкодили мочки вух, додав він. Після цього у Білозерова було конфісковано ноутбук, телефон та документи, зокрема український паспорт, дипломи, трудову та санітарну книжки.

Чоловік був доставлений у т.з. центр протидії екстремізму в Сімферополі, де на нього склали протокол про використання нацистської символіки та опір під час затримання.

При цьому, як пише видання, схожий інцидент уже траплявся із кримчанином у вересні. Тоді його заарештували на 13 діб та звільнили з технікуму через українську пісню про безпілотника Bayraktar.

Додамо, що українські воїни продовжують ліквідовувати російських загарбників. Цього разу на концерт до Кобзона відправили ще одного представника «РПЦ/ВДВ» ієрея Олександра Циганова.

ІА "Вголос": НОВИНИ