Як повідомляють «Крим.Реалії», селяни окупованого Криму запевняють, що чуми в селі немає, і вже звернулися до окупаційної влади, але надалі не відкидають, що будуть звертатися до президента РФ Володимира Путіна.

За словами Юрія Плужникова, селяни намагалися потрапити на прийом до так званого голови Криму Сергія Аксьонова, але їх не пустили, запропонувавши написати письмову заяву. Люди бояться, що за цей час у них можуть вирізати поголів'я свиней.

«Куди нам діватися? У нас виріжуть свиней, ми підемо жебракувати, алкашами будемо, спиватися чи що? Будемо відстоювати свої права, намагатися якось, щоб почув нас президент (Володимир Путін – ред.) або хто там ще...» – сказав він.

За словами фермера, компенсація, яку пропонують кримські окупанти, – 100 рублів за кілограм живої ваги  недостатня.

«У мене малюки, вони кілограм за 10. Мені дадуть що – 100 рублів (34 гривні)? Хоча одне порося коштує 3 тисячі (1008 гривень)», – сказав фермер.

У селі Ароматне Білогірського району Криму мешканці стали на захист приватного подвір'я, у якому, за оцінками окупаційної влади Криму, є осередок зараження африканської чуми свиней. Жителі села підготували лист у «прокуратуру», «щоб довести, що чуми немає», проте побоюються, що розгляд почнеться занадто пізно.

1 лютого на подвір'ї в селі Ароматне загинуло 3 порося. Як стверджує власник поголів'я, від удару струмом.

Наприкінці січня осередок захворювання було виявлено на території селянсько-фермерського господарства «Мартінс» у Роздольненському районі Криму. На території півострова оголошено карантин у зв'язку зі спалахом африканської чуми свиней.

Повідомляли про виявлення африканської чуми свиней в окупованому Криму не тільки в домашніх свиней, а й у кабана в дикій природі.

ІА "Вголос": НОВИНИ