Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на Кримську польову місію з прав людини.

«Журналісти й активісти рухалися в різних машинах. Зараз, за повідомленням журналістки телеканалу «Інтер» Юлії Крючкової, всіх затриманих везуть на допит у РВВС Армянська», – повідомляють правозахисники.

За інформацією одного із затриманих активістів – Вельдара Шукурджієва, їхню машину зупинили задля пошуку заборонених предметів. Він стверджує, що поліція нічого не знайшла в авто.

За словами активістів, усіх затриманих везуть у РВВС нібито для встановлення особи.

«Як повідомили затримані, всі документи в них при собі, проте поліція вважає це недостатнім», – повідомляють правозахисники.

Про інші подробиці не відомо. Офіційних коментарів від «правоохоронних органів» Криму з цього приводу немає.

Кримських активістів Леоніда Кузьміна й Вельдара Шукурджієва раніше було затримано на акції пам’яті українського поета Тараса Шевченка 9 березня в Сімферополі. Згодом у Криму відбувся суд, на якому активістам винесли покарання за використання української атрибутики – синьо-жовтих прапорів і стрічок. Суд призначив активістам обов’язкові роботи тривалістю 40 годин кожному. Потім покарання замінили штрафом у 10 тисяч рублів кожному. Активісти є засновниками в Криму Українського культурного центру.

ІА "Вголос": НОВИНИ