В організації вважають, що «Миротворець» порушує право на приватне життя і презумпцію невинності.

Моніторингова місія Організації Об'єднаних націй в Україні відзначає незаконну діяльність сайту «Миротворець» і закликає депутатів Верховної Ради ініціювати його закриття, повідомляють Українські новини.

Про це заступник голови моніторингової місії Бенджамін Моро повідомив на засіданні комітету Верховної Ради зі свободи слова, передають Українські новини.

"Я знову і знову нагадую вам один дуже відомий вам момент – це сайт "Миротворець". Як ви знаєте, сайт має особисті дані осіб, включаючи журналістів, що порушує національне законодавство та міжнародні норми. Ті, чиї дані розміщені на сайті, позначаються як терористи, сепаратисти і зрадники. Відкриття їхніх даних своєю чергою несе небезпеку для таких осіб", – сказав він.

Представник ООН додав, що людину, яка постала перед судом щодо конфлікту на Донбасі і чиї дані були опубліковані на "Миротворці", вбили на сходовому майданчику його будинку в Маріуполі.

"На жаль, контактні дані журналістів досі залишаються на сайті, що несе для них небезпеку", – наголосив дипломат.

Моро закликав депутатів ініціювати закриття.

Як повідомляло агентство, 10 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що не має наміру ініціювати закриття сайту "Миротворець". Раніше в ООН заявили, що сайт "Миротворець" порушує право на приватне життя і презумпцію невинності.

ІА "Вголос": НОВИНИ