Про це пише портал mashable.com.  
Виробники морозива стверджують, що морозиво дійсно допомагає боротися з похміллям. У його склад входить сік говінні, також відомий як сік цукрового дерева. Він здавна використовується в корейській медицині саме для усунення неприємних симптомів, пов'язаних з вживанням великої кількості спиртного.
У 2012 році дослідники з'ясували, що введення ампелопсіна, діючої речовини, що міститься в рослинному екстракті цукеркового дерева, запобігало сп'янінню у щурів. Морозиво Gyeondyo-bar містить 0,7% екстракту говінні. Поки морозиво продається тільки в Південній Кореї і в інші країни не постачається.
Дослідники все частіше звертаються до стародавніх рецептів. У стародавніх папірусах, знайдених понад сто років тому, їм вдалося виявити і ліки від похмілля. Невідомо, чи дійсно цей спосіб працював, але древні греки пропонували людині, що страждала від наслідків вживання алкоголю, носити на шиї вінок з листя лавра олександрійського.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ