Техніка припливла до Ґданська на борту вантажного корабля Green Ridge, повідомляє Польське радіо.

Судно пришвартувалося біля глибоководного причалу T2 контейнерного терміналу DCT Ґданськ у вівторок, а від середи відбувається його розвантаження.

Генерал американського війська Дуейн Ґембл повідомив, що до Ґданська прибули приблизно 300 одиниць різних транспортних засобів та іншої техніки, а також 900 солдатів. Після висадки на сушу в Ґданську військова техніка вирушить до військових частин. «Транспорт рухатиметься у конвоях, супровід яким забезпечить польська сторона», - сказав генерал.

Він додав, що частина техніки та солдатів поїде до Румунії та Литви, але більшість залишиться у Польщі – у підрозділах, розгорнутих у місцевостях Повідз та Жаґань. Техніка та солдати, які будуть її обслуговувати, становитимуть підтримку для американських підрозділів також під час запланованих маневрів. «Зосереджуємося на тому, аби бути готовими. Хочемо зберегти мир в Європі на тому рівні, що був впродовж останніх 70 років», - сказав Ґембл.

Нагадаємо, операція Atlantic Resolve, у рамках якої війська США розгортають на так званому східному фланзі НАТО, становлять частину програми збільшення американської військової присутності в Європі, початій у 2014 році у зв’язку з російською агресією в Україні. У рамках акції США перекидає до Європи на дев’ятимісячну ротацію підрозділи бронетанкової бригади.

Як відомо, перший з таких підрозділів прибув до Польщі у січні. Тоді до країни приїхали 3,5 тис. солдатів американської бронетанкової бригадної бойової групи. Підрозділи розгорнули у гарнізонах на заході Польщі, велика частина прибулих військ виїхала на вишколи до інших держав НАТО в регіоні. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ