Про це під час круглого столу щодо запроваджених нових санкцій заявив керівник Служби з питань інформаційної безпеки Апарату Ради національної безпеки і оборони України Валентин Петров, передає Громадське.

«Якщо ми зменшимо аудиторію вдвічі - це вже досягнення. Ми розуміємо, що не можна відключити всіх. Процедура виконання санкцій ще у розробці, але ми закликаємо провайдерів не зволікати», — сказав він.

Зі свого боку представниця від Служби безпеки України Юлія Лапутіна додала, якщо «Вконтакте» змінять адресу, то «ми ініціюємо внесення змін в указ».

Нагадаємо, 16 травня президент України Петро Порошенко підписав указ про нові санкції Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року, які передбачають, зокрема, блокування доступу до соцмереж «ВКонтакте » і «Однокласники», та заборону відомої бухгалтерської програми 1С. 

В Інтернет Асоціації України заявили, що наразі заблокувати російські соцмережі неможливо, оскільки це потребує великих коштів на переоснащення обладнання та зміни топології мережі.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ