Про це сказала спікер Служби безпеки України Олена Гітлянська, повідомляє «Обозреватель».

«Україна своїх громадян не видає», – заявила Гітлянська.

Вона пояснила, що питання про видачу Вольнова Росії не належить до компетенції Служби безпеки України. У той же час спікер підкреслила: «Але взагалі держава ніколи не видає своїх громадян. Це загальна практика. Якщо ви читали Конституцію України, то ви знаєте – ми не видаємо своїх громадян, незалежно від органу влади».

Як писав «Вголос», у мережі поширили інформацію про те, що тому, хто «упіймає і передасть правосуддю» українського пранкера Євгена Вольнова, який повідомив про 300 жертв пожежі в Кемерові, оголошена нагорода в 12 мільйонів рублів (близько 5,5 мільйонів гривень).

Як відомо, Слідчий комітет РФ відкрив кримінальне провадження стосовно українського пранкера Микити Кувікова (Євгена Вольнова – у мережі). Чоловікові закидають «розпалювання ненависті чи ворожнечі» через поширення в Інтернеті інформації про 300 загиблих під час пожежі у торговому центрі міста Кемерово.

Нагадаємо, за остаточними даними, внаслідок пожежі 25 березня в торговому центрі «Зимова вишня» в російському Кемерові загинули 64 людини, даних про зниклих безвісти в цей момент немає.

Як писав «Вголос», сьогодні, 28 березня, у російському Кемерові почалися прощання із загиблими під час пожежі в торговому центрі «Зимова вишня».

Також вчора в Кемерові жителі вийшли на мітинг з вимогою оприлюднити правдиві дані про загиблих у пожежі.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ