Дмитро Сінченко, політичний аналітик і голова «Асоціації політичних наук», публічно запитав Анатолія Гриценка, чи планує політик підтримати Володимира Зеленського у другому турі виборів Президента України.

Такий сценарій почали обговорювати в соціальних мережах після інтерв’ю Анатолія Гриценка виданню «Новое время», в якому політик повідомив, що планує співпрацювати зі штабом Володимира Зеленського стосовно фіксації порушень під час виборів.

«Анатоліє Гриценко, я думаю над тим, щоб проголосувати за Вас, однак побоююсь, що якщо Ви не вийдете до другого туру, то підтримаєте кандидатуру Зеленського, яка є для мене неприйнятною. Знаю, таке запитання хвилює багатьох Ваших виборців. Тож, чи можете Ви публічно пообіцяти, що за жодних обставин не підтримаєте кандидатуру Зеленського?», — звернувся активіст до лідера партії «Громадянська позиція» в мережі Facebook.

Наразі ні політик, ні члени його штабу ситуацію не прокоментували, але пост викликав жваву дискусію. Зокрема, в коментарях керівник проекту "Є-Мова" Анастасія Розлуцька, написала: «Мене це питання також цікавить, якщо Зе — тоді соррі», — звернулась Розлуцька до Анатолія Гриценка.

На думку користувачів соціальних мереж, ситуація, коли Гриценко може підтримати Зеленського у другому турі, цілком можлива. Як приклад наводять депутатів «єврооптимістів», котрі заявили про співпрацю з Гриценком, але час від часу з’являються в оточенні кандидата Зеленського. Зокрема, Сергій Лещенко був присутнім на зустрічі шоумена з Куртом Волкером і Марі Йованович. Дмитро Разумков також підтвердив, що Лещенко зустрічався зі штабом кандидата «Зе», начебто для обговорення питань щодо боротьби з корупцією. Інформацію про зустріч зі Зеленським оприлюднив і мер Львова Андрій Садовий, котрий знявши свою кандидатуру на користь Гриценка, вважається зараз найближчим соратником політика.

Цікаво, що за інформацією видання «Новое время», одну з ключових ролей у штабі Зеленського відіграє адвокат Андрій Богдан (юридичний радник Коломойського 2014 року), котрий має чіткий зв'язок із діяльністю Анатолія Гриценка. З 2004-го Андрій Богдан був співвласником в юридичній компанії «Пукшин і партнери». Свого часу журналіст Володимир Бойко стверджував, що саме Ігор Пукшин є реальним власником партії «Громадянська позиція». Гриценко 2014 року називав Ігоря Пукшина одним із спонсорів проекту «Громадянська позиція», останній також балотувався до парламенту за списками партії «Громадянська позиція» під № 14. Цікаво, що з фірмою «Пукшин і партнери» пов’язують і скандального юриста режиму Януковича Андрія Портнова.

Дмитро Сінченко, котрий відомий як співголова «Ради експертів», та журналіст-розслідувач, очікує від Гриценка офіційної відповіді. На його думку, питання можливої співпраці зі Зеленським дуже важливе і політик має прокоментувати власні плани публічно.

ІА "Вголос": НОВИНИ