У п'ятницю, 18 серпня, в США 17 членів консультативного президентського комітету у справах мистецтв і гуманітарних наук подали у відставку на знак протесту проти реакції Дональда Трампа на події в Шарлотсвіллі.

Про це повідомляє DW

«Відмова адміністрації оперативно і недвозначно засудити рак ненависті лише ще більше надихає тих, хто бажає поширення цієї «хвороби» у США», – йдеться у заяві членів комітету. На їхню думку, «расова перевага, дискримінація і знущання» суперечать справжнім американським цінностям. «Ваші цінності не є американськими цінностями», – продовжили автори листа, звертаючись до Трампа.

Раніше стало відомо про те, що Дональд Трамп розпустив Раду по промисловому виробництву і Форум по стратегії і політики, які складалися з бізнесменів і були консультативними органами при Білому Домі. Дане рішення Трамп прийняв після того, як багато членів консультативних органів покинули їх у зв'язку з незгодою з реакцією президента на зіткнення між білими націоналістами і антирасистами в Шарлотсвіллі (штат Вірджинія).

Як відомо, Трамп звинуватив обидві боку протестувальників у зіткненнях в Шарлотсвіллі.

 «Вголос» 

ІА "Вголос": НОВИНИ