В Москві поліція затримала жінок разом з дітьми, які прийшли до посольства України в Росії, щоб покласти квіти. Вони також принесли з собою плакати «Ні війні».

Про це повідомила старший науковий співробітник в Російській академії народного господарства та державної служби при президенті РФ Олександра Архіпова у фейсбук.

"Катерина Завізіон та її подруга Ольга Альтер та їхні діти (Софія Гладкова 7 років, Ліза Гладкова 11 років, Гоша Петров 11 років, Матвій Петров 9 років та Давид Петров 7 років), 1 березня пішли покласти квіти до посольства України.

Діти намалювали плакат та пішли з ними. Усіх їх затримала поліція, спочатку тримали в автозаку, потім привезли до ОВС Пресненське", - повідомила Архіпова.

Пізніше з'ясувалось, що жінок разом з дітьми вирішили залишити в ОВС на ніч. Також у жінок силовики відібрали телефони і погрожували позбавити батьківських прав. За словами Архіпової, усіх відпустили, але «попереду суд, штрафи».

Вголос раніше писав, що за даними журналістів останні кілька днів психічний стан Путіна викликає занепокоєння не лише у західних лідерів, але й в багатьох представник так званих «російських еліт». Адже наказ лідера країни-агресора про вторгнення до України був несподіванкою для багатьох російських товстосумів.

ІА "Вголос": НОВИНИ