Минулого тижня сніговий шторм прокотився Техасом, залишивши мільйони жителів без електроенергії та тепла.

Але люди не єдині, хто адаптується до рекордних температур, повідомляє House Beautiful.

Експерти заявляють, що тисячі зелених морських черепах, які перебувають під загрозою зникнення, отримали холодовий стрес, адже вода стала занадто холодною, щоб морські черепахи підтримували температуру свого тіла. Про це заявили в організації Sea Turtle Inc., яка опікується врятованими черепахами.

Як і всі рептилії, морські черепахи холоднокровні і тому не можуть регулювати температуру свого тіла. Низькі температури призвели до того, що морські черепахи стали млявими, вони спливають на поверхню і ризикують потрапити під човни чи бути викинутими на берег.

Постраждали тисячі морських черепах на острові Падре, близько 5000 були врятовані та перебувають на лікуванні на потужностях компанії Sea Turtle Inc.

Але важкі погодні умови в Техасі створили додаткові виклики, оскільки приміщення компанії на кілька днів залишилося без енергії та тепла. Волонтери організації повинні були витягнути морських черепах зі своїх резервуарів і дозволити їм бути «сухими» на підлозі, поки вони чекали енергії, щоб відновити та прогріти свої резервуари.

У Техасі рятують черепах від переохолодження

«Нашим пацієнтам потрібна тепла вода і тепло, щоб залишатися в живих», - заявила виконавчий директор компанії Sea Turtle Inc.

На щастя, аерокосмічна компанія SpaceX надала великий генератор для відновлення електроенергії на основному об'єкті компанії та підігріву води для черепах.

Команда волонтерів продовжує пошуки інших замерзлих черепах на острові Падре та навколо нього, щоб надати їм допомогу.

Також Sea Turtle Inc. приймає пожертви, для піклування над рідкісними морськими черепахами у цей критичний час.

Читайте більше новин України та світу на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ