За оцінками археологів, храм був побудований 650 років тому. До теперішнього часу від нього залишилася кругова платформа діаметром 11 метрів і висотою 1,2 метра, пише Сегодня.

"Храм діаметром в 11 метрів і висотою в 1,2 метра, віком приблизно 650 років. У ньому були виявлені частини керамічних предметів і 20 місць поховань, серед яких є останки дорослих, дітей і тварин", - сказав координатор археологічних робіт Педро Франсіско Санчес Нава.

Серед таких знахідок - керамічні фігурки мавп, кістки птахів і мумія немовляти без ознак травми. Всього під час розкопок археологи знайшли 43 тисячі артефактів, з яких тисяча збереглась практично в первозданному вигляді.

За словами археологів, знайдений храм розташований в межах стародавнього міста Тлателолько, економічного конкурента політичного центру ацтеків Теночтітлана. Зараз території обидвох цих стародавніх міст поглинені Мехіко.

Цінне відкриття зробили випадково. Зовсім недавно на місці храму стояв супермаркет, побудований в ХХ столітті. Його знесли і планували побудувати великий торговий центр.

Після знесення старої будівлі почалися розкопки для заливки грунтовного фундаменту під торговий центр, але робітники натрапили на кам'яні стіни храми і звернулися до археологів.

ІА "Вголос": НОВИНИ