В Уганді помер український військовий, який брав участь у миротворчій місії ООН в Демократичній республіці Конго.
Про це повідомили у прес-службі Міноборони.
«Унаслідок важкої форми протікання хвороби 11 квітня полковник Політько Юрій Володимирович помер у шпиталі міста Кампала», - йдеться у повідомленні.
Як зазначається, офіцер Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу Збройних Сил України полковник Політько Юрій Володимирович проходив службу у місті Кітчанга, а 8 квітня прибув до міста Гома та був терміново госпіталізований через скаргу на погане самопочуття.
За даними результатів аналізів, у крові було виявлено високий рівень вмісту малярійного плазмодіуму, офіцеру було встановлено діагноз «малярія».
«Лікарями одразу були призначені медпрепарати та надано невідкладну допомогу. Враховуючи загальний стан та з метою забезпечення необхідного лікування офіцера, керівництвом шпиталю третього рівня МООНСДРК було ухвалено рішення про переведення Юрія Володимировича до шпиталю 4-го рівня у місті Кампала (Уганда). Перевезення військовослужбовця до міста Ентеббе (Уганда) здійснено літаком Місії ООН 9 квітня в супроводі двох медичних представників, звідки автомобільним транспортом його доставлено до шпиталю у місті Кампала», - додали у міністерстві.

ІА "Вголос": НОВИНИ