Про це інформує «ВВС-Росія».

Згідно з документом, мігрантам забороняється вільно пересуватися територією Угорщини або залишати країну на той період, поки влада розглядає їхнє звернення про надання притулку. В цей період вони перебуватимуть в транспортних контейнерах на кордоні з Сербією. Транспортні контейнери зведуть незабаром, вони пасуватимуть для розміщення по 200-300 чоловік у кожному.

Рішення було прийнято переважною більшістю голосів членів парламенту: законопроект підтримали 138 осіб, проти висловилися 6, ще 22 парламентаріїв утрималися.

За словами прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, закон є відповіддю на нещодавні теракти в Європі, вчинені мігрантами.

Рішення парламенту вже зазнало критики з боку правозахисної організації Amnesty International. Документ також розкритикувало Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, яке стверджує, що він порушує зобов'язання Угорщини в рамках законодавства ЄС.

Як відомо, влада Угорщини всіляко намагається перешкоджати незаконній міграції біженців. Для цього в країні звели вже два паркани проти мігрантів. Через свою політику стосовно мігрантів Угорщина неодноразово піддавалася критиці з боку країн ЄС. Сьогодні на території Угорщини проживають близько 600 мігрантів, чиї звернення про надання притулку перебувають на розгляді.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ