У Будапешті рятувальники виявили ще чотири тіла загиблих, після того, як їм вдалося підняти рештки туристичного судна, яке у травні затонуло на Дунаї.

Вважають, що одне з тіл належить капітану, пише ВВС Україна.

Водолази змогли потрапити у корпус судна в той час як гігантський плавучий кран повільно підіймав його на поверхню.

Прогулянковий катер Mermaid перевозив південнокорейських туристів, коли зіткнувся з круїзним судном і перекинувся. У результаті аварії 20 людей загинули, а ще вісім зникли.

У трагедії підозрюють капітана круїзного судна, який має українське громадянство.

Спроби угорських та південнокорейських спеціалістів підняти судно ускладнював високий рівень води в Дунаї.

Кадри з місця проведення операції у вівторок вранці показали верхню палубу катера, що з'являється з води, та дайверів, які ведуть пошук жертв всередині.

Потім насоси викачали воду з корпусу, а рештки 70-річного катера почали повільно витягати на поверхню. Очікується, що вся операція займе декілька годин.

Виявлені тіла, як вважають, належать трьом південнокорейським туристам і угорському капітану корабля, повідомляє південнокорейське агентство Yonhap, з посиланням на представників влади країни.

Нагадаємо, прогулянковий теплохід “Русалка” затонув в середу ввечері в кількох метрах від опори моста Маргіт навпроти будівлі парламенту Угорщини.

На борту човна перебували 35 осіб – 33 корейських туристи і двоє членів екіпажу. Сім людей загинули, ще сімох вдалося врятувати, 21 особа вважається зниклою без вісти.

Прогулянковий теплохід «Русалка», який затонув у Будапешті після зіткнення з круїзним лайнером, був побудований у 1949 році – цьогоріч йому виповнилося 70 років.

Угорська поліція в четвер ввечері заарештувала громадянина України, капітана великого річкового теплохода, з яким ввечері 29 травня зіткнувся прогулянковий катер на Дунаї в Будапешті.

Український капітан теплохода Viking Sigyn, що зіштовхнувся на Дунаї з екскурсійним човном “Русалка”, заперечує, що порушив правила і це призвело до катастрофи.

ІА "Вголос": НОВИНИ