В Українській галицькій партії посилюється розкол. З рядів політичної сили намагаються виключити ще двох її членів, які повстали проти авторитаризму керівництва — голову Львівської обласної організації УГП Тараса Чолія та заступника голови фракції УГП у Львівській обласній раді Івана Щурка.

Про це йдеться в офіційній заяві, яку на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук» опублікувала голова політради УГП Ірина Моряк.

Зазначається, що Головна контрольна комісія УГП вирішила зупинити повноваження голови Львівської обласної організації УГП Тараса Чолія, відсторонити його з посади та призупинити членство у партії. А також — призупинити членство у партії заступника голови фракції УГП у Львівській обласній раді Івана Щурка.

Підставою для цього рішення називають те, що фракція УГП у Львівській обласній раді всупереч вказівці керівництва партії підписала декларативний меморандум про співпрацю з кількома іншими демократичними силами.

Напередодні Тарас Чолій розкритикував керівництво партії через спроби впровадити авторитаризм і заявив, що це «суперечить як статутові УГП, так і здоровому глуздові».

Перед цим керівництво УГП спробувало виключити зі своїх рядів ексдепутата Львівської міської ради Ігоря Дяковича, який у закритому чаті в соцмережі розкритикував діяльність львівського міського осередку організації. Тоді Львівська обласна організація УГП виступила проти такого рішення центрального керівництва і висловила йому недовіру.

Крім того, напередодні УГП оприлюднила на своєму сайті відкрите звернення, в якому розповіла про корупційні зв’язки свого власника, директора Радехівського цукрового заводу Володимира Матковського з міським головою Львова Андрієм Садовим. Садового і Матковського назвали представниками кримінального світу та звинуватили їх у масштабних аферах і рейдерстві. Згодом заяву видалили зі сайту УГП, а керівництво партії заявило, нібито це була “кібератака”.

ІА "Вголос": НОВИНИ