Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розробляє проект зміни державної будівельної норми (ДБН), якою передбачається спроектувати на трамвайних зупинках підвищені посадочні платформи на одному рівні з підлогою трамваїв для безпеки дорожнього руху та зручності пасажирів.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

«Трамвайні зупинки, які у нас існують зараз, на жаль, не можна назвати ані зручними, ані безпечними. Адже для того, щоб пасажиру потрапити в транспорт, йому необхідно подолати велику різницю висоти між асфальтом та підлогою трамвая - це дуже незручно. А для маломобільних груп населення, людей з інвалідністю, людей похилого віку чи батьків з дітьми - це взагалі нездоланна перешкода», - написав він.

Також він додав, що експерти проаналізували позитивний європейський досвід, аби запровадити його і в Україні. В більшості міст Європи трамвайні зупинки облаштовуються з підвищеними посадочними платформами.

«Згідно з пропозицією, такі платформи можуть влаштовуватися на проїжджій частині дороги шляхом підняття її до рівня підлоги трамвая і тротуару - загалом на 15 сантиметрів», - зазначив він.

Потрапити на таку платформу або зійти з неї можна за допомогою пологих спусків або пандусів, які влаштовуються з обох сторін платформи.

Нагадаємо, що в Україні будуватимуть дитячі майданчики на дахах споруд.

Додамо, українці паркуватимуть свої авто на дахах громадських будівель.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ