Національна академія наук підтримала впровадження проекту Hyperloop в Україні та визнала його перспективним.

Про це інформує прес-служба Міністерства інфраструктури.

У п'ятницю, 25 січня, відбулася презентація перспектив розвитку проекту «Високошвидкісний транспорт Hyperloop на короткотерміновий період в Україні». На презентації були присутні представники компаній, які заявили, що готові вести співпрацю для впровадження нового транспорту. Це Агенція розвитку Дніпра, Платформа розвитку інновацій, Інноваційний парк UNIT.City, ДП ВО «Півднемаш», Український інститут майбутнього, «Гемфрі Інжиніринг», Каховський завод електрозварювального устаткування й «Укроборонпром».

«Науковці переконані, що виробничі потужності, інвестиційні можливості й управлінські переваги дадуть змогу успішно розвивати проект HypeUA. За оцінками науковців, гіперлуп може не тільки стати новітнім самостійним видом транспорту, а й спонукати розвиток супутніх галузей», — йдеться у повідомленні відомства.

Український інститут майбутнього підрахував, що вартість лінії швидкісного транспорту з Києва до Одеси — 5.5 мільярдів доларів, один кілометр лінії — 11 мільйонів доларів.

Hyperloop — це проект одного з видів вакуумного потяга. Розвиває цю ідею винахідник Ілон Маск. Система працює за допомогою магнітів і турбін, які, своєю чергою, запускають капсули на магнітній подушці, для руху з «космічною» швидкістю порожнистими трубами.

Теоретично такий потяг зможе набрати швидкість 1102 км/год.

Як писав "Вголос", автомобілі Tesla будуть відлякувати злодіїв музикою Баха.

ІА "Вголос": НОВИНИ