Новим міністром фінансів України може стати колишній заступник глави Адміністрації президента Сергій Марченко.

Про це повідомляє Обозреватель.

Як зазначається, Марченко повинен замінити Ігоря Уманського, якого призначили 4 березня.

Сергій Марченко у 2002 році закінчив Академію державної податкової служби України, отримавши ступінь магістра управління державними фінансами.

Згодом він працював на різних посадах у Мінфіні, Державній фіскальній службі, парламентському комітеті з питань фінансів і банківської діяльності, а також секретаріаті Кабміну. Також, у 2009 році Марченко став кандидатом економічних наук.

Чиновник брав участь у розробці та просуванні реформ у напрямках фіскальної децентралізації, бюджетного процесу та податкової політики.

Марченко з 2011 року працював у Координаційному центрі з упровадження реформ при президенті України та допомагав розробляти ухвалений у 2014 році Бюджетний кодекс. Крім того, він координував написання законопроєктів про зміну системи фінансування та автономізації медичних установ.

У 2016 році Марченко став заступником міністра фінансів.

З кінця серпня 2018 року по травень 2019 року Марченко займав посаду заступника глави Адміністрації президента Петра Порошенка, де відповідав за економічний блок питань. Весною 2019 року він залишив цю посаду.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні Ради можуть затвердити нових міністрів.

ІА "Вголос": НОВИНИ