Про це повідомила прес-секретар НКРЗІ Тетяна Лиговська, пише УНІАН.

«Комісія своє рішення ухвалила, документ буде направлено на узгодження», – зазначила Лиговська.

За її словами, раніше один із найбільших українських операторів «Укртелеком» звернувся в НКРЗІ з пропозицією підвищити тарифи на 25-26%, проте в результаті проведеного аналізу регулятор вирішив збільшити тарифи на 17,5%.

«Укртелеком» хотів 25-26%, а наші аналітики порахували і знайшли обґрунтування для підняття на 17,5%», – зазначила прес-секретар.

Вона також повідомила, що, відповідно до чинної нормативно-правової бази, надалі нову тарифну сітку узгоджуватимуть з профільними асоціаціями, після чого її буде спрямовано на реєстрацію до Міністерства юстиції України.

Водночас Лиговська зазначила, що під час засідання робочої групи щодо тарифів одна з цих асоціацій «виступила категорично проти підвищення». Таким чином, Мін'юст у підсумку може відмовитися реєструвати розпорядження НКРЗІ.

«Мін'юст має право не зареєструвати документ», – додала вона.

Як відомо, найбільшим оператором фіксованого зв'язку в Україні є компанія «Укртелеком». Оператор надає послуги зв'язку більше ніж 7 млн ​​абонентів фіксованої телефонії.

Контрольний пакет акцій компанії належить групі українського бізнесмена Ріната Ахметова «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ).

ІА "Вголос": НОВИНИ