Про це на засіданні Ради національної безпеки та оборони повідомив президент України Петро Порошенко.

«Це мають бути не лише лозунги, заклики, а конкретний термін з необхідним фінансуванням, замовленням виробництва найбільш дефіцитних видів боєприпасів», – сказав він.

Президент також доручив державним замовникам разом з Державним концерном «Укроборонпром» під час планування державного оборонного замовлення у 2016 році забезпечити розробку та закупівлю в інтересах Сухопутних військ ЗСУ ракетного озброєння в рамках проекту «Вільха», комплексів крилатих ракет на основі технічних рішень проекту «Нептун», нових зразків артилерійських систем, високоточних ракет та боєприпасів, протитанкових ракетних комплексів, нових засобів автоматизації артилерійських підрозділів, автоматизованих комплексів розвідки. Окрему увагу Петро Порошенко звернув на безпілотні літальні апарати, у тому числі ударні, бронетранспортери нового покоління, засоби зв’язку та управління, навігаційну апаратуру, технології і матеріали космічної розвідки.

Крім того, повідомив Глава держави, для Повітряних сил Збройних Сил планується розробка та закупівля модернізованих літаків, вертольотів, створення зенітного ракетного комплексу середньої дальності, модернізація наявних зенітних ракетних комплексів, засобів радіолокації, станцій оптоелектронного придушення. Для Військово-морських сил, за його словами, будуть закуплені морські засоби ураження та проаналізовано закупівлю бойових кораблів та броньованих артилерійські катерів.

ІА "Вголос": НОВИНИ