Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу України у «Facebook».

«Сьогодні на Київському суднобудівному заводі проведено церемонію закладки двох десантних катерів типу "Кентавр". Будівництво цих бойових одиниць відбуватиметься на замовлення Міністерства оборони України», – йдеться в повідомленні.

Командувач ВМВС віце-адмірал Ігор Воронченко наголосив на непересічному значенні для розвитку флоту і зміцнення обороноздатності країни продовження будівництва бойових кораблів і катерів і подякував колективу ПАТ «Завод «Ленінська кузня» за плідну співпрацю.

Довідка: Десантний катер є спеціалізованим бойовим надводним катером різнорідних десантних сил морського компоненту сил швидкого реагування, який може виконувати завдання як самостійно, так і в складі тактичних груп катерів. Призначений для транспортування морем та висадки на необладнане узбережжя морського десанту, ураження (знищення) окремих малорозмірних цілей противника (об’єктів протидесантної оборони) вогневими засобами, боротьби з десантно-висадочними засобами противника, а також для боротьби з протидиверсійними силами та засобами противника, ведення розвідки і спостереження, вивчення району бойового призначення, захисту судноплавства на прикордонних річках, сприяння силам Державної прикордонної служби України в посиленні охорони державного кордону.

ІА "Вголос": НОВИНИ