Про це під час прес-конференції розповіли режисер фільму Ахтем Сеітаблаєв, продюсер Іванна Дядюра, голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко та голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, інформує прес-служба Міністерства культури України.

Зйомки фільму відбудуться в Україні, Грузії та Ізраїлі. Акторський склад також буде інтернаціональним, однак головну героїню, вісімнадцятирічну кримськотатарську дівчину Саіде, зіграє дуже талановита, хоч і маловідома українка, чиє ім’я поки що не оголошують.

«Особливість описаної у фільмі історії полягає в тому, що Саїде врятувала понад 90 дітей-сиріт, більшість з яких була євреями, двічі. Спершу – від нацистів, видаючи дітей за татар, а вдруге – від військ НКВС, які здійснювали депортацію кримських татар у 1946 році, довівши, що діти – євреї», – розповів Ахтем Сеітаблаєв.

Пилип Іллєнко повідомив, що кінофільм «Її серце» є переможцем 7 конкурсного відбору Державного агентства України з питань кіно і створюється за його підтримки. Бюджет фільму становить 31 млн грн, а частка державного фінансування – 10 млн грн, 7 з яких уже сплачено. Решту, згідно з чинним законодавством, буде сплачено після завершення зйомок.

«Для нас підтримка цього проекту дуже важлива. Насамперед через актуальність тематики. Також велике значення має успішний досвід та популярність актора і режисера Ахтема Сеітаблаєва, що є запорукою зацікавленості фільмом серед глядачів. Картина має великі шанси на успіх також тому, що її будуть створювати у співпраці з грузинськими кінематографістами, а копродукція з Грузією є сьогодні одним із пріоритетних напрямів для нашої кінематографії. Ми покладаємо великі надії на те, що прокат цього фільму з успіхом відбуватиметься не лише в Україні, а й в інших європейських країнах, і рано чи пізно «Її серце» буде показано у Криму», – сказав голова Держкіно.

Вихід картини в прокат планують на осінь 2017 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ