В Україні продовжили адаптивний карантин до 31 серпня. Кабмін послабив обмеження – дозволено проводити масові заходи в приміщеннях з 100 % наповненням.

Про це заявив міністр культури та інформації політики Олександр Ткаченко на сторінці в соціальних мережах.

«Українська правда» пише, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що Україна перебуває в «зеленомій» зоні епіднебезпеки. Зважаючи на це, карантинні обмеження можна послабити. Оновлять і додаток «Вдома», адже контроль самоізоляції в зеленому рівні через нього не відбуватиметься.

Масові заходи в приміщеннях можна проводити з 100 % наповненням. Дистанцію між присутніми обмежувати не будуть. Незважаючи на це, організатори та учасники заходів повинні використовувати респіратори або ж захисні маски.

Обмеження не застосовуватимуть взагалі, якщо у всіх присутніх будуть негативні результати тесту на коронавірус. Він має бути зроблений не більше, ніж за 72 години до початку події. Також обмеження не застосовуватимуть, якщо присутні пройшли повний курс вакцинації.

Нагадаємо, наша держава перейшла у «зелену» зону 9 червня. За критеріями Євросоюзу Україна потрапила в «зелену» зону 14 червня. Наразі показники захворюваності на COVID-19 найнижчі за останній рік.

Читайте більше новин ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ