Про це повідомляє Сегодня.

Так, на початку третьої декади серпня середня ціна закупівлі свинини живою вагою зафіксувалася на позначці 47 грн/кг, додавши 6% за тиждень.

В асоціації «Свинарі України» зазначили, що протягом останнього тижня серпня свиней першої категорії будуть реалізовувати в середньому на 3% дорожче ніж протягом третьої-четвертої.  

За підсумками останніх торгів, більшість виробників будуть реалізовувати на 1 – 2,5 грн/кг дорожче ніж тижнем раніше, а верхня межа цінового діапазону перетнула психологічну позначку 50 грн/кг.

«Прискорення підйому цін викликав дефіцит товарних свиней забійних кондицій і високий попит на тварин, які ще не досягли традиційної забійної маси, а також бажання переробників купувати поголів'я «на місцях» через ускладнення логістики заготовки живця через поширення африканської чуми свиней (АЧС )», – повідомили експерти.

Нагадаємо, нещодавно спалах АЧС був зафіксований в Хмельницькій області. На одній з місцевих ферм ветеринари винищили майже 7 тисяч поросят.

Згідно з офіційною статистикою, в на початку 2015 року загальне поголів'я в Україні становило 7,3 млн голів, в 2016 році – 7,1 млн голів, а до початку 2017 року зменшилася до 6,7 млн голів.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ