Про це написала на своїй сторінці у Facebook провідний інфекціоніст України професор Ольга Голубовська.

Раніше інфекціоністи повідомляли, що збудник ботулізму може міститься в продуктах домашнього виготовлення. Зокрема, радили зменшити або уникати вживання в'яленої, копченої або слабопросоленої риби, ковбаси, шинки, м'ясних, рибних, овочевих та грибних консервах, – пише 24.tv.

«У нас кілька нових випадків ботулізму, один з яких обумовлений вживанням рибної консерви промислового виробництва. Тому я змушена переглянути свої рекомендації щодо профілактики ботулізму. До того, що було написано раніше, необхідно додати або обмеження вживання консервованої продукції, купленої в магазинах і виробленої в промислових умовах, або цю продукцію необхідно піддати термічній обробці», – йдеться у повідомленні.

Інфекціоніст наголосила, що сироватки проти ботулізму в регіонах України немає.

Як писав раніше «Вголос», в'ялена риба продовжує вбивати – у Кіровоградській області жінка заразилася ботулізмом, від якого за декілька днів померла.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ