Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

За інформацією відомства, Україна належить до країн, де рівень онкологічної захворюваності та смертності є надзвичайно високим. У нашій державі рак є причиною 15% смертності й поступається за показниками лише серцево-судинним захворюванням.

У структурі захворюваності та смертності від раку в чоловічого населення перші рангові місця посідають злоякісні новоутворення легенів, шлунка, передміхурової залози, колоректальний рак, у жінок – рак молочної залози, шлунка, КРР і яєчників.

Загалом співвідношення захворюваності та смертності 51,3%. На кожних 100 зареєстрованих трохи більше ніж 50 померлих від онкологічних захворювань.

Причиною високого рівня смертності є значний відсоток – 30-45% – пізньої діагностики, на ІІІ та ІV стадіях. Лише при деяких візуальних локалізаціях (рак молочної залози, рак шийки матки, рак передміхурової залози) смертність коливається в межах 40-50%. Для більшості локалізацій вона перевищує 50%. Окрім пізньої діагностики, серед причин є також недостатнє охоплення спеціальним лікуванням хворих. 

ІА "Вголос": НОВИНИ