Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) відкриє публічний доступ до реєстру електронних декларацій державних службовців не пізніше 10 грудня.

Про це повідомила пресслужба НАЗК.

Зазначається, що зараз Агентство працює над вилученням декларацій з публічної частини Єдиного державного реєстру декларацій, яке воно робить за поданням декларантів.

Уточнюється, що якщо ініціатор робить таке подання, то з відкритого доступу НАЗК вилучить не тільки декларації, але й повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

Водночас до кінця воєнного стану закритими будуть декларації задіяних у захисті держави (їх членів сімей також). При цьому ініціатором вилучення декларацій, поданих суб’єктами декларування, які наразі мобілізовані до лав ЗСУ, є Генеральний Штаб України.

Вилучення документів з публічної частини Реєстру декларацій здійснюватиметься НАЗК за поданнями ініціаторів і після 10 грудня аж до дати завершення чи скасування воєнного стану в Україні, однак у такому разі певний час вони перебуватимуть у відкритому доступі. Повний публічний доступ до Реєстру буде забезпечено НАЗК  після завершення чи скасування воєнного стану в Україні.

Нагадаємо, 20 вересня 2023 року Верховна Рада проголосувала за відкриття електронних декларацій.

ІА "Вголос": НОВИНИ