Мінрегіонбуду завершує розробку законопроекту, який дозволить регулювати ринок оренди житла і визначати механізми взаємодії її учасників.

Про це повідомляє Facenews.

«Сьогодні в Європі приблизно 60-70% всього житлового фонду - орендне житло. При цьому в Україні цей відсоток офіційно не перевищує 5-10%. Тобто 90% ринку орендного житла перебуває в тіні. І цю ситуацію потрібно змінювати. Ми хочемо законодавчо врегулювати це питання, створити чіткі та справедливі правила на цьому ринку », - розповів міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

Ефективне запровадження ринку може знизити орендну плату та притягнути інвестиції, стимулювати розвиток житлового будівництва.

«У підсумку вартість такого житла в порівнянні з ринковою може бути на 30 і більше відсотків дешевше для соціально незахищених груп населення і працівників соціальної сфери», -заявив міністр.

В зконопроекті розглядається можливість впровадження муніципального орендного житла, замовниками якого є місцева влада і яке може надаватися молодим сім'ям, працівникам соціальної та бюджетної сфери (лікарям, вчителям і т.д.), іншим молодим фахівцям.

Нагадаємо, президент дав важливе доручення голові Львівської ОДА.

ІА "Вголос": НОВИНИ