Кабмін призначив Генріха Мікаеляна виконувачем обов'язків генерального директора держконцерну "Національне виробничо-аграрне об'єднання "Масандра", повідомили у прес-службі Міністерства аграрної політики і продовольства України.

Як зазначається, після завершення юридичних і організаційних процедур буде визначено технологічні можливості з вироблення цих легендарних вин у материковій Україні.

За даними експертів галузі, країна має необхідні технологічні і виробничі можливості для виготовлення автентичних вин під історичним українським брендом "Масандра". Таким чином, як зазначили у прес-службі МінАП, "Масандра" стане наступним брендом із Криму, який юридично захищений в Україні.

Раніше, українська прокуратура повідомила, що відкрила кримінальне провадження щодо директора об'єднання "Масандра", яка, як стверджується, самовільно відкоркувала 240-річну пляшку вина для Володимира Путіна і Сильвіо Берлусконі. 

Як повідомлялося, підприємство було «націоналізовано» рішенням окупаційної кримської влади 26 березня 2014, а в жовтні передано до складу ФГУП «Виробничо-аграрне об'єднання« Масандра». 

ІА "Вголос": НОВИНИ