Мільйон поштових марок із відомим, без перебільшення, на весь світ посланням випустили в Україні 12 квітня. Про це редакцію «Вголос» повідомила пресслужба компанії «Укрпошта».

Відповідь українських прикордонників з острова Зміїний російському кораблю на пропозицію здатися лягла в основу композиції поштової марки.

Погасили марку штемпелем «Перший день» у Києві в Головпоштамті гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський та автор відомої фрази морський піхотинець Роман Грибов.

Погашення спеціальними штемпелями «Русскій воєнний корабль, іді …!» відбулося також у всіх інших регіонах України.

У Львові учасником церемонії спецпогашення став автор ескізу поштової марки і конверту «Перший день», переможець народного конкурсу на кращий ескіз до поштової марки  кримчанин Борис Грох. Робота Бориса зібрала найбільшу кількість голосів – за неї проголосувало  8000 користувачів facebook та instagram.

До 2014 року Борис мешкав в Євпаторії. Після окупації Росією Криму  був вимушений перебратися до Львова.

“Українська філателія під час війни є віддзеркаленням подій, які переживає наша держава і наш народ. Фраза, яка надихнула нас на створення поштової марки, вже стала символом незламності ЗСУ, добровольців, тероборони, всіх українців в боротьбі за свою землю та незалежність України. А окупантам ще раз нагадуємо, що слід негайно забратися з нашої землі та йти вслід за їхнім  кораблем”, - наголосив Ігор Смілянський.

Поштова марка «Русскій воєнний корабль, іді …!» випущена Укрпоштою в двох номіналах  - для оплати поштових відправлень по Україні (номінал F, еквівалент 23 грн) та  для оплати відправлень, що прямують за кордон  (номінал W, еквівалент $1,5 США). 

До марки випущено конверт «Перший день», тираж – 20 тис. прим.

Придбати поштові марки  «Русскій воєнний корабль, іді …!» можна у відділеннях Укрпошти та у філателістичному онлайн магазині.

ІА "Вголос": НОВИНИ