На Київщині зафіксували поширення нового небезпечного вірусу.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

Відомо, що  у диких кабанів, яких вполювали на території мисливського господарства ТОВ «Оксамит Сервіс», виявили африканську чуму свиней.

Через спалахи вірусу з 18 грудня 2020 року було запроваджено карантин в наступних населених пунктах та суб'єктах господарювання:

  • на територію мисливського господарства ТОВ «Оксамит Сервіс», населені пункти с. Балико-Щучинка та с. Уляники (Кагарлицького району) з прилеглими до них територіями зоною захисту;
  • м. Ржищів, с. Півці, с. Онацьки, с. Кузьминці, с. Яблунівка (Кагарлицького району) з прилеглими до них територіями, свиногосподарства ТОВ «Агроюніт» та ФГ «Аллазаров», мисливське господарство ТОВ «Трипільський мисливець» зоною нагляду.
У відомстві закликають вказаних суб’єктів господарювання та жителів перелічених населених пунктів з розумінням поставитися до дій співробітників Держпродспоживслужби, а у разі потреби допомагати їм у ліквідації спалаху небезпечного вірусу.

Станом на сьогодні, експерти спрямували свої зусилля на локалізацію та недопущення розповсюдження вірусу на території області відповідно до вимог Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней.

Африканська чума свиней: що варто знати

Африканська чума свиней –  це інфекція, яка після потрапляння в організм тварин, майже 100% призводить до смерті.

Головними симптомами хвороби є:

  • лихоманка,
  • геморагічний діатез
  • некроз органів.
Варто зауважити, що АЧС не становить серйозної загрози життю та здоров'ю людини.

Проте, у разі потрапляння в організм людини вірус значно послаблює імунну систему і може стати причиною виникнення низки інших хвороб.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ